Úspěšně jsme zastupovali místního investora ve sporu s městem Hodonín

Advokátní kancelář Frank Bold Advokáti úspěšně zastupovala lokálního investora ve věci žaloby na město Hodonín. Důvodem byl netransparentní prodej městského pozemku. Soudkyně Okresního soudu v Hodoníně na konci května vynesla zatím nepravomocný verdikt, kterým potvrdila stanovisko žalující společnosti ELVOREV a označila prodej pozemku za neoprávněný.

Společnost ELVOREV usilovala o odkup městského pozemku v centru Hodonína po bývalé lidové škole umění. Na jejím místě plánovala výstavbu zdravotního střediska se specializovanými ordinacemi. Město Hodonín však pozemek bez veřejné soutěže a za nižší cenu (o 1,3 milionů Kč) prodalo společnosti REAG PLUS, která měla záměr přesunout na pozemek již existující kardiovaskulární centrum.

Žaloba na město byla postavena na několika argumentech: 

  • město nepostupovalo transparentně,

  • město nejednalo v duchu řádného hospodáře, 

  • město prodalo pozemek ve prospěch projektu, který nesplňuje platný regulační plán území v dané lokalitě.

Soud v rozsudku potvrdil, že město udělalo chybu, a rozhodl, že pozemek se má vrátit do vlastnictví města. Zastupitelstvo nyní musí rozhodnout o dalším osudu pozemku.

„V rozsudku byla několikrát zmíněna neférovost soutěže a také tlak na rychlé schválení prodeje pozemku předem vybranému zájemci. Proti rozhodnutí soudu se protistrany odvolaly, podle mého názoru však mohou jen zopakovat již dříve předloženou argumentaci," říká právník Petr Bouda z Frank Bold Advokáti, který společnost ELVOREV zastupoval.

Díky kontinuální PR spolupráci se o případ zajímala média

Paralelní linií k žalobě na město je ještě prověřování trestního oznámení na 17 zastupitelů, kteří o neoprávněném prodeji pozemku rozhodli. Kauza získala díky spolupráci s PR-týmem Frank Bold Advisory poměrně velkou publicitu. Od počátku byla sledována ČTK a lokálními médii, informace k ní přinesl například Deník či Mladá Fronta DNES, následně se jí věnoval také Český rozhlas. Zájem o téma soudního sporu projevily i investigativní pořady České televize. 

Vyhlášení rozsudku se díky kontinuální PR spolupráci na komunikaci kauzy uskutečnilo za přítomnosti kamer České televize, téma opět rezonovalo v médiích a zejména v lokálním Hodonínském deníku

Více o komunikaci kauzy najdete v case study na webu Frank Bold Advisory.


Řešíte spor týkající se Vašeho projektu?

Situaci s Vámi rádi probereme při úvodní právní konzultaci a navrhneme další kroky. V případném soudním řízení Vás zastoupíme.

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.