Připravili jsme PPA smlouvu pro holding MTX Group. Jeho dceřiné společnosti využijí zelenou energii na maximum

Spolu s prudkým nárůstem zájmu o výstavbu solárních elektráren a také o odběr zelené elektřiny ve firmách, řada z nich řeší otázku, jak vyrobenou elektřinu využít co nejefektivněji, případně jak ji vůbec získat. Stabilní odbyt nebo odběr, podle toho z jaké strany si otázku kladete, si můžete zajistit uzavřením PPA smluv. Jako experti na energetické právo jsme takový kontrakt připravili pro průmyslově obchodní a výrobní holding MTX Group.

Klient má zájem o využití energie z plánovaných solárních elektráren vlastněných jednou z jeho dceřiných společností. Vyrobenou elektřinu plánuje dodávat do výrobního závodu, který je také jeho dceřinou společností. Ta odebere maximum vyrobené elektřiny pro vlastní spotřebu a případné přebytky prodá výrobce do distribuční sítě. S první dodávkou podle nové smlouvy se počítá už od podzimu 2024.

Veškeré FVE, s nimiž klient počítá, se nachází poblíž odběrného místa, proto se jedná o on-site PPA, která je určena pro dodávání energie v blízkosti místa spotřeby

„Smlouva je uzavřena na 25 let s možností automatického prodloužení o dalších 5 let. Smluvní strany se v ní dohodly na fixní ceně za dodávky elektřiny po určitou dobu. Cena může být následně měněna pouze za výslovně stanovených změn na trhu,” popsala advokátka Lucie Poláčková z kanceláře Frank Bold Advokáti.

Taková spolupráce přináší výhody oběma stranám: odběratel získá stabilní a cenově výhodnou dodávku zelené elektřiny, což podporuje jeho udržitelnost a snižuje uhlíkovou stopu, zatímco dodavatel si zajistí dlouhodobý odbyt své energie a tím pádem má dostatečný podklad pro bankovní financování. Klíčovou výhodou PPA kontraktů je především předvídatelnost ceny.


Řešíte jak zajistit cenově stabilní dodávku nebo odběr energie?

Ať už jste výrobce nebo odběratel elektřiny, díky síti našich kontaktů Vás propojíme a zprostředkujeme uzavření výhodného PPA kontraktu. Využít můžete tako naši online platformu energieodvyrobce.cz.

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.